Producten

EEG

  • geheugen- en concentratieproblemen zoals bij een dementie waaronder de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontaalkwabdementie etc.
  • doorbloedingsstoornissen zoals een tijdelijke ischemische aanval (TIA), een beroerte (CVA) of een hersenbloeding
  • bewegingsstoornissen zoals de ziekte van Parkinson, overmatig beven, of ALS
  • bewustzijnsstoornissen zoals epilepsie, syncopes of slaapstoornissen
  • tumoren van het centraal en/ of perifeer zenuwstelsel of uitzaaiingen vanuit andere organen
  • ontstekingen van de centrale zenuwbanen zoals bij multiple sclerose of van perifere zenuwen zoals bij een polyneuropathie
  • pijnklachten waaronder verschillende types hoofdpijn (migraine, spanningstype hoofdpijn, clusterhoofdpijn, ..) en zenuwpijnen (trigeminusneuralgie, uitstralende nek- en rugpijn zoals bij hernia’s, carpal tunnel syndroom, …)
  • duizeligheid en evenwichtsstoornissen van centraal- neurologische, vestibulaire, cardiale en/ of perifere oorsprong

EMG

EMG staat voor elektromyogram. Letterlijk betekent dat ongeveer het beschrijven (gram) hoe de spier werkt (myo) door middel van elektriciteit (elektro). Het EMG is een onderdeel van het onderzoek dat de neuroloog kan doen bij patienten die lijden aan symptomen van een neuropathie. Een EMG is dus een spieronderzoek. Tevens is het mogelijk om ook de zenuwgeleiding met dit onderzoek in kaart brengen. Beide vormen van onderzoek behoren tot het klinisch neurofysiologisch onderzoek.

Het meten van de spierfunctie werd al in het begin van de negentiende eeuw ontwikkeld via het meten van de functies van spieren bij dieren.  Hierboven een voorbeeld van een van die eerste myografen. Tegenwoordig gaat het wel wat anders….

Waarom een EMG en een onderzoek naar de zenuwgeleiding?  Het doel van een EMG is om inzicht te krijgen in het functioneren van de zenuwen en spieren. Het onderzoek wordt vooral ingezet bij patiënten die spier- of zenuwklachten hebben.

Het onderzoek wordt verricht door een neuroloog en/of een laborant en duurt ongeveer 15 tot 45 minuten, afhankelijk van het aantal zenuwen en/of spieren dat onderzocht moet worden.

Om de spieren te onderzoeken, worden heel dunne elektroden gebruikt, die op acupunctuurnaalden lijken. Daarmee wordt dan in de spier geprikt. Dit kan wat pijnlijk zijn. Bij dit onderzoek wordt de elektrische activiteit van de spier ook in geluid omgezet, zodat je wat knetteren en vreemde geluiden hoort, en tevens als op beeld weergegeven.

Om de zenuwgeleiding te meten, worden er kleine metalen electroden aangebracht tussen de huid en het EMG-apparaat. Dan worden de zenuwen geprikkeld door op enkele plaatsen aan de zenuw elektrische schokjes gegeven. Dit kan een vervelend gevoel zijn. Zo wordt de geleidingssnelheid duidelijk.

C-Naps, uw partner

C-Naps is exclusief verdeler  binnen België, Nederland en Luxemburg  van Cadwell EEG, EMG en IOM producten.

Cadwell logo
 

John Cadwell, BSEE, MD zag een behoefte aan innovatieve en betrouwbare neurofysiologie instrumenten tijdens zijn verblijf op de Universiteit van Washington School of Medicine in Seattle, Washington, USA. John gebruikte zijn ervaring in elektrotechniek en medicijnen om het eerste microprocessor-gecontroleerde EMG-instrument te ontwerpen.

John heeft samengewerkt met zijn broer, Carl Cadwell, DDS, en samen vormen zij Cadwell in 1979. Cadwell is in de loop van de jaren zijn neurodiagnostische aanbod in EEG, IONM en PSG gegroeid.

Tegenwoordig hebben ze meer dan 110 medewerkers in het hoofdkwartier, die bijdragen aan onderzoek, hardwareontwerp, softwareontwerp, assemblage, marketing, distributie, verkoopsteun en klantenservice. Ze hebben ook een netwerk van verkoop- en ondersteuningsvertegenwoordigers in de VS en een groeiend internationaal team in China, Singapore, Nederland en Duitsland.
ebn-logo_vb_glowwhiteMet EBNeuro richten we ons op de mobiele eeg markt met de verdeling van ruggedised EEG oplossingen. EBNeuro is van Italiaanse makelij.

 

C-Naps gelooft in de meerwaarde in kennis van de arts specialist. Daarom stellen wij steeds als demonstratie ingeval van interesse, een toestel voor minstens 2 weken ter beschikking. Enkel op deze manier kan u uw kennis toepassen op onze toestellen, wat de enige methode blijkt om concreet te overtuigen.

Vraag gerust een demo aan:

Contact Us / Send Us an Email

Supportscreen tag